سامانه تی تک


مهدی مهدی پور تیر ۴, ۱۴۰۰ دقیقه مطالعه
سامانه تی تک

اگر شما جزو آن گروهی هستید که حوزه فعالیتتان در زمینه تجهیزات پزشکی، صنایع دارویی، خوردنی و آشامیدنی است قطعاً نام سامانه تی تک را شنیده اید. در این مقاله قصد داریم با زبانی ساده این سامانه را به شما معرفی کرده ومهمترین اطلاعات در این خصوص را به شما ارائه دهیم. پس با ما همراه باشید:

سامانه تی تک (TTAC) چیست و هدف از تشکیل آن چه بوده است؟

سازمان غذا و دارو در ایران در تاریخ ۱۵ اسفند سال ۱۳۸۹ در شورای عالی اداری تصویب و تشکیل شد. سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت دارو که به اختصار «تیتک» نیز نامیده می‌شود، از سال ۹۲ و پس از بحران ارزی و کمبود دارویی و اختلاف آماری یک میلیارد دلاری بین وزارت بهداشت، بانک مرکزی و گمرک پیرامون ارز تخصیصی به دارو عملیاتی شد.

اهداف این طرح نظارت بر زنجیره تامین، توزیع، عرضه محصولات سلامت محور (دارو و فراورده های طبیعی گیاهی و سنتی،غذا، آرایشی و بهداشتی و تجهیزات و ملزومات پزشکی) در سطح کشور و ایجاد نظام رهگیری و ردیابی محصولات سلامت محور در طول زنجیره تامین و همچنین ایجاد نظام پایش و کنترل کیفی و کمی محصولات سلامت محور براساس آمایش سرزمین در کلیه سطوح و نهایتا ایجاد سیستم واکنش سریع و فراخوان محصولات نامنطبق در سراسر کشور در کلیه سطوح میباشد.

پورتال سازمان غذا و دارو با اهداف شفاف سازی فرایند ها و جلوگیری از برخوردهای سلیقه ای، جلوگیری از مراجعات مکرر غیر ضرور ارباب رجوع به سازمان و مبارزه با مفاسد اداری، ایجاد بستر مناسب برای تجمیع اطلاعات به عنوان رکن اصلی تصمیم گیری و مدیریت و نظارت بر زنجیره تامین، حذف گلوگاه ها و ایستگاه های کاری غیر ضرور، مدیریت کمبودهای دارو و تجهیزات پزشکی، مدیریت منابع مالی و جلوگیری از هدر رفت و سوء استفاده از حمایت های مالی و پرداخت هدفمند بیمه گرها،  طراحی و به مرحله اجرا در آمد.

از این رو لازم است همه صادرکنندگان، وارد کنندگان، فعالان پخش و توزیع محصولات سلامت محور دارویی، خوردنی، آشامیدنی و تجهیزات پزشکی، اطلاعات خود را در سامانه TTAC ثبت کنند.

اخذ IRC

سایتهای تولیدی فرآوردههای سلامت محور با نام منبع شناخته میشوند. هر سایت تولیدی (منبع) دارای خطوط تولید
اختصاصی برای تولید فرآورده ها میباشد. منابع برحسب تولیدی یا وارداتی بودن فرآورده از نوع “داخلی” یا “خارجی” و بر
اساس فرآورده از نوع «مواد اولیه»، فرآورده نهایی (قابل عرضه)، «پر کردن و بسته بندی»، «بالک فرآوری» یا «ملزومات
بسته بندی» است. منبع ثبت شده داخلی با عنوان «پروانه بهداشتی تأسیس و بهره برداری» و منبع خارجی با عنوان «پروانه
بهداشتی منبع» شناخته میشوند.
ثبت منابع پیشنیازی جهت ثبت نام تجاری و همچنین درخواست پروانه فرآورده های سلامت محور است. برای ثبت درخواست و صدور پروانه مربوط به منبع، سامانه هایی ایجاد شده است که مسئولین فنی شرکت با مراجعه به قسمت IRC در سامانه تیتک میتوانند درخواست خود را ثبت نمایند.

برچسب‌ها :